Waarom lijkt het zo gemakkelijk om een hamburger te eten en een milkshake te drinken terwijl je ontspannen op de bank Netflix kijkt? En waarom vereist het zoveel discipline om naar de sportschool te gaan, tien kilometer te rennen en een glas water te drinken? Waarom voelt het soms alsof het goede doen zo’n opgave is?

Stel je voor dat het net zo natuurlijk zou zijn om water te drinken, broccoli te eten en te sporten als het is om te genieten van fastfood, alcohol en bingewatchen.

Hoe zou ons leven er dan uitzien? We zouden stralende, gezonde mensen zijn, boordevol energie en vitaliteit. Het zou een paradijs op aarde zijn, met minder gezondheidsproblemen en meer levenslust.

Maar is perfectie wel echt perfect? Wat als de kern van het universum draait om bewustzijn? Misschien wil Krishna dat we ervaren, dat we groeien in ons bewustzijn. En als dat zo is, moeten we ook de andere kant van de medaille kennen. Door de schijnbaar ‘slechte’ keuzes gemakkelijker te maken, ontstaat er een kans voor transformatie. Het vergroot ons bewustzijn en stimuleert ons om actie te ondernemen.

Het is dus logisch dat het verleidelijk is om te kiezen voor whisky, roken en luiheid, terwijl gezonde gewoontes ons meer inspanning lijken te kosten. Maar die innerlijke onrust, dat knagende gevoel, herinnert ons eraan dat dit niet de weg is die we moeten bewandelen. Het zet ons aan tot actie, tot verandering.

Dus, de volgende keer dat je op de bank ligt met snacks en drankjes en je voelt dat ongemak van binnen, is dat het moment om te handelen. Sta op, trek je sportschoenen aan, pak een glas water en zet die ongezonde snacks opzij. Transformeer jezelf, want dat is precies wat het goddelijke van ons verlangt!

#Transformeer #Bewustzijn #GezondLeven #ActieOndernemen #ParadijsOpAarde#powerpreek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *