Belangrijk in jouw leven

In een recent interview benadrukte Tony Robbins dat veel mensen op de hoogte zijn van de laatste roddels, zoals wanneer Roelvink weer naar rehab gaat, wanneer Borsato wordt aangeklaagd, of zelfs hoeveel kinderen Elon Musk heeft. Maar vaak hebben ze geen idee wat echt belangrijk is in hun eigen leven.

Wat Robbins bedoelde, is dat we vaak worden afgeleid door clickbait-titels en trivia uit het nieuws, waardoor we minder aandacht besteden aan wat er echt toe doet. Bovendien besteden we veel tijd aan zaken die niet bijdragen aan ons welzijn of geluk.

Van Schermtijd naar Interactie met Mensen
De leider van een van de langstlopende geluksonderzoeken ter wereld benadrukt hetzelfde principe. Hij moedigt ons aan om de focus te verleggen van schermtijd naar quality time met mensen. Laat de verleidingen van RTL Boulevard en sociale media achter je en ga bijvoorbeeld wandelen met je partner, of geniet van een ontspannen diner met vrienden. Wandelen en samenzijn dragen bij aan welzijn en geluk, terwijl de afleiding van media juist het tegenovergestelde effect heeft.

Praktische Tips
Beide experts bieden praktische adviezen. In plaats van te zoeken naar het antwoord op de vraag ‘waar vind ik geluk?’, is het essentieel om de tv uit te zetten of de smartphone weg te leggen en aandacht te besteden aan menselijke interactie. Denk aan sporten in plaats van eindeloos Netflixen. Op veel gebieden weten we al wat ons welzijn en geluk bevordert: sterke relaties met vrienden en familie, een goede gezondheid, een bevredigende carrière, en bijdragen aan een betere wereld. Het draait allemaal om actie ondernemen!

Weten wat je wilt
Het is ook van belang je eigen principes en waarden te kennen en ernaar te leven. Hoe integer wil en kan je zijn volgens je eigen waarden? Deze vragen zijn praktisch benaderbaar. Kies je ervoor om je tijd te besteden aan het kennen van de netto waarde van beroemdheden, of besteed je tijd aan zelfreflectie? Denk na over hoe je geld uitgeeft. Investeer je in persoonlijke ontwikkeling door inspirerende boeken te lezen over waarden, leiderschap, geluk en gezondheid?

Dit is een uitnodiging om deze week bij te houden hoeveel tijd je hebt besteed aan afleiding en hoeveel tijd je hebt geïnvesteerd in persoonlijke groei en lichamelijke gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *