Het is hier min 20

Het is vier maanden geleden dat ik besloot om weer fit te worden. In mei startte ik een nieuwe reis en op mijn verjaardag vier september kan ik zeggen dat ik meer dan twintig kilo kwijt ben!

En tijdens die reis kom je allerlei mooie, verbazingwekkende en bijzondere momenten tegen. Mensen die vinden dat ik een smal bekkie krijg of aangeven mijn bolle buikje altijd wel gezellig vonden. Iets minder motiverend. Anderen complimenteren je of geven aan bewondering te hebben voor de discipline. Iets meer motiverend. Weer anderen waarschuwen me nu alvast voor het jojo-effect. Die gaan ervan uit dat ik over een maandje of zes weer op de honderd kilo zit.

Voor dat laatste ben ik zelf iets minder bang. Ik ben namelijk niet aan het afvallen. Ik ben niet de honderd kilo Marcel die iets minder eet of anders eet. Ik ben een andere Marcel. Iemand die het heerlijk vindt om half zeven zijn bed uit te komen, zijn sportkleding aan te trekken en aan de slag te gaan. Die in de afgelopen vier maanden met werk en aan projecten meer voor elkaar heeft gekregen dan de afgelopen vier jaar.

Meer en meer kom ik erachter dat afvallen niet gaat over minder of anders eten of meer sporten, maar over ten diepste veranderen. Je identiteit veranderen. Begrijp me niet verkeerd. Ik ben nog steeds diezelfde Marcel met dezelfde waarden en hetzelfde enthousiasme, maar ik kom erachter dat je niet moet gaan sporten, maar sporter moet worden. Dat als je echt goed wil leren koken, je kok moet worden. Dat je niet gitaar moet spelen, maar gitarist moet worden. 

Ik ben er nog niet. Nog zeven kilo afvallen en dan vijf kilo opbouwen. Die vijf kilo zou moeten bestaan uit spiermassa. First things first. Een andere les die ik inmiddels aan het leren ben. Niet alles tegelijk, maar kleine, significante stapjes nemen die bij elkaar opgeteld leiden tot een groot resultaat. 

Benieuwd hoe ik het heb gedaan en wat mijn truc is? Volg 33percent.nl want de komende tijd deel ik welke stappen ik heb genomen om die meer dan twintig kilo kwijt te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *