Focus Aan Uit

Het is voor mij niet het meest impactvolle boek ooit, maar “Focus Aan Uit” heeft me wel degelijk een aantal inzichten opgeleverd. Het boek geeft je praktische tips en tools om je focus, bijvoorbeeld tijdens je werk, te verbeteren. En niet alleen tips en trucs voor jou persoonlijk, maar ook hoe je als organisatie kan zorgen dat medewerkers zich beter kunnen concentreren.

Het boek is opgedeeld in twee delen: ‘Focus Aan’ en ‘Focus Uit’. In het eerste deel legt Tigchelaar uit hoe je je brein kunt trainen om in een staat van diepe concentratie te komen. Hij introduceert technieken zoals het toepassen van de Pomodoro-techniek, het creëren van een ideale werkomgeving en het gebruik van mentale kaarten. In het tweede deel bespreekt hij hoe je bewust kunt ontspannen en afleiding kunt minimaliseren, wat essentieel is voor langdurige productiviteit.

Tigchelaar’s schrijfstijl is helder en toegankelijk, en hij gebruikt tal van praktische voorbeelden en wetenschappelijke inzichten om zijn punten te verduidelijken. De tips en methoden zijn direct toepasbaar en hebben een bewezen effectiviteit. “Focus Aan/Uit” is een aanrader voor iedereen die zijn werkgewoonten wil optimaliseren en een betere balans wil vinden tussen productiviteit en ontspanning. Wil je tijdens je vakantie leren hoe je meer focus kunt aanbrengen dan vind je hier het boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *