Don’t be a boring ass yoga teacher

Loop jij al tijden rond met dat ene idee om je eigen bedrijf te beginnen? Denk je erover om naast je huidige baan een side hustle te starten? Dan is de eerste les: Don’t be a boring ass yoga teacher.

Tim Ferris, serial entrepreneur en schrijver van het wereldberoemde boek ‘The Four Hour Workweek‘ helpt iemand die hij niet kent zeven dagen om haar yoga business te laten groeien. Het filmpje wat de zeven dagen beslaat, biedt een veelheid aan lessen. Eén van die belangrijke lessen: Wees uniek!

Wat maakt jou speciaal?

Jouw idee is misschien wel een heel goed idee?! Maar wat maakt jouw idee, jouw service of jouw product uniek? What makes you stand out? Om tussen al die miljoenen producten, diensten en websites op te vallen, moet je iets bieden dat anders dan anders is. In het geval van de Yoga instructrice gaat ze van een ‘doodnormale’ yogales naar Yoga disco. Een combinatie van Yoga, disco, dans en gewoon met een groep lekker bewegen en lol hebben.

De Enthousiasmeur

Nu kan mijn marketing een stuk beter en ook ik haal een paar waardevolle lessen uit het filmpje van Tim Ferris, maar waar ik wel goed in ben, is vertellen wat ik doe. Sinds ik mijn missie op elk willekeurig moment van de week en de dag kan opdreunen en de klussen die ik aanneem, kies op basis van mijn missie, is mijn leven een stuk leuker geworden. “Ik maak mensen (weer) enthousiast over zichzelf, de organisatie waar ze voor werken en voor nieuwe ideeën.” Ik ben geen inhoud gedreven wetenschapper die alles uitpluist en daar een formeel verhaal over houd. Het gaat over energie en enthousiasme. Over inspiratie. Mijn label ‘Enthousiasmeur’ helpt mij enorm om een soort bekendheid te krijgen: “Oh jij bent die Enthousiasmeur!”

Wat is jouw label? Jouw woord? Jouw missie?

Het begint allemaal met een duidelijk omschreven missie. Wat is jouw zinnetje dat je straks kunt opdreunen op elk willekeurig moment van de dag? Waar sta je voor en wat ga je doen? En… Is het echt uniek? Wat maakt jou anders dan alle anderen? Ik daag je uit om er eens goed over na te denken. Wil je er een keer over sparren? Dat kan!!! Neem contact op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *