Referenties

[TEST_B id=305]

 logo-rotterdam Werkzaam als ambtenaar bij de gemeente Rotterdam word ik meerdere keren per week gevraagd als dagvoorzitter of presenter. Ik begeleid bewonersavonden, participatieavonden, Buurt Bestuurt vergaderingen en ik coach en begeleid teams naar nieuwe manieren van werken en denken over hun vak.
 lansingerlandIk heb het College van B&W, de Raad en verschillende teams van de gemeente Lansingerland mogen adviseren en trainen op het gebied van Social Media. Wat zijn de do’s en dont’s? Hoe combineer je on- en offline? Hoe kun je creatieve manieren verzinnen om oa met Social Media je doelstellingen te realiseren?
goereeVoor de gemeente Goeree Overflakkee bedachten Jan Peter Bogers, Jan Markerink en ik een uitdagend programma om medewerkers mee te nemen in de organisatieontwikkeling van Goeree Overflakkee. Deze zogeheten Safari’s zijn gebaseerd op ervaren, doen en voelen en hebben een onwaarschijnlijke impact op de mensen en de organisatie.
 dcmrVoor de DCMR mocht ik, tijdens zogeheten powershots, medewerkers meenemen in de wereld van samenwerken, netwerken en social media. Ook de introductie verzorgt van een nieuw softwarepakket wat binnen de regio wordt gebruikt.
dagvoorzitter social mediaTot twee keer toe mocht ik als Dagvoorzitter optreden bij de Rotterdamse versie van de internationale Social Media Week. Met veel plezier gedaan en zelf ook nog eens tot veel nieuwe inzichten gekomen.
ShoppingGidsRdamNrd21De introductie van de Shoppinggids Noord verzorgt in het Kookpunt. De gids biedt de bezoeker een mooi kijkje in wat het gebied allemaal heeft te bieden. Ondernemers interviewen, laten netwerken en ‘aangezet’ om enthousiast te zijn over hun winkelgebied.
kom shoppenDe ondernemers van de Beijerlandse Laan en de Groene Hilledijk mogen begeleiden bij hun planvorming. Meerdere partijen met elkaar laten samenwerken tijdens terugkomavonden. Procesbegeleiding met als resultaat een uitgewerkt plan. Met respect en veel bewondering voor de enthousiaste ondernemers en betrokken professionals.
brandingVoor een groot aantal organisaties zoals het Erasmus Mc, het UWV, de gemeente Rotterdam en Goeree Overflakkee de door mij ontwikkelde workshop Dat Merk Ik mogen geven. Iedere keer weer een cadeautje! Lees verder een paar reviews van mensen die mee hebben gedaan.
eur-logoVoor het vijfde jaar speel ik tijdens de Erasmus Recruitment Days de door mij ontwikkelde managementgame ‘Bestuur’. Erasmus-studenten ervaren wat het is om in een politieke omgeving te werken en rekening te moeten houden met verschillende belangen.
retVoor een van de mooiste bedrijven van Rotterdam mocht ik twee dagen lang op 1 van de podia optreden als presenter tijdens het personeelsfeest van de deze lokale topvervoerder. Een leuk, uitdagend en enthousiast programma!!

Annet Okkerse
Jeetje Marcel Jongmans…wat ben jij een waar cadeautje onder de kantelaars. Dankjewel dat we van jou mogen leren.
Annet

Gert Nieuwaal
Ik ben een bevoorrecht mens om dit meegemaakt te hebben…dank voor jouw inspiratie: je bent een enthousiasmeur in hart en nieren!

ilonka
Dank je wel Marcel voor je mooie inzicht in wat ik nou zocht. Ik kwam voor een presentatiecursus en ging weg met een helder plan voor mijn bedrijf ( en nee, presenteren zit daar niet bij 🙂 Fantastisch. Je was wat ik net zo hard nodig had.

Corina van Oudheusden
Hoi Marcel, Ik vond het een zeer inspirerend uur met jou op de Montessorischool in Kralingen. Je hebt zelfs mijn collega die met twee vingers typt  enthousiast gemaakt en dat is heel knap hihi! En je hebt mij dingen geleerd over andere vormen (behalve FB) van Social Media waarvan ik dacht het niet interessant te vinden, dus thanks!
Groetjes Corina

Frits Lukassen
Hoi Marcel, leuke sessie bij DGKC, inderdaad enthousiasmerend!

Aimée Tops
Marcel,
Dank voor het inspirerende verhaal op de Montessori School Kralingen.
Je hebt ons en daarmee onze kinderen meer bewust gemaakt van de toekomst op digitaal gebied. Een mooie ‘leer het mij zelf te doen’ ervaring.

Kees van Pelt, Kapé-advisering
Marcel je hebt een paar drempels weggehaald door mij op een andere manier kennis te laten maken met de do’s en don’t s van sociale media. Jouw enthousiasmerende wijze van presenteren en het laten nadenken over de materie was een verademing voor een twijfelaar in dit domein.
Het was voor mij en ik denk ook voor de andere aanwezigen een welbestede middag.

Norman Böck
dinsdag 17 april training netwerken. Op leuke en enthousiasme krijgt Marcel kandidaten warm voor Linkedin, twitter etc. leuke en leerzame ochtend.

Katy van den Hoek
Marcel, inspirerend uur bij de GGD waar weerstanden er mochten zijn maar geen ereplaats kregen op het toneel.

Patricia
Bedankt Marcel voor je dagvoorzitterschap op onze Kennissessie voor gemeenten op 1 november jl. Met humor heb je de middag aan elkaar gepraat, en de interactie levend weten te houden.

Carolien Ruigrok-Nieuwland
Marcel, je bent een geboren spreekstalmeester! Erg fijn hoe je dat de
27e deed in Rozenburg: je was goed op de hoogte van de partijen die hun ding op het podium kwamen doen, je presenteerde alles met een lach – ondanks de regen- en was flexibel als er optredens elders moesten plaatsvinden. Zeker voor herhaling vatbaar! Nogmaals dank!
Groeten uit Rozenburg,
Carolien
de cultuurscout

Ruud den Haak
Marcel heeft tijdens onze training ‘Personal Branding’ een inspirerende bijdrage geleverd. Wij hadden Marcel gevraagd om ons meer te vertellen over Social Media en hoe hij dit in zijn eigen werkzaamheden gebruikt. Ondanks de beperkte mogelijkheden op de trainingslocatie (we zaten in de hal bij de receptie vanwege de slechte internetverbinding) wist Marcel ons met zijn enthousiasme van begin tot eind te boeien. Het was mooi om te horen hoe Marcel zijn eigen vrijheid heeft weten te creëren binnen een grote organisatie als de Gemeente Rotterdam. Ook heeft hij ons kunnen overtuigen van de vele kansen die Social Media bieden waar een ieder nu op zijn eigen manier mee aan de slag is gegaan.

Astrid Luipen
Ik heb meerdere malen Marcel als dagvoorzitter en procesbegeleider ingezet. Hij is bijzonder goed in het ontladen van spanning in de zaal en is keurig in zijn rol. Hij is een improvisatietalent die zich netjes aan het programma houdt. Een professionele collega waar je energie van krijgt!

Martine van der Plas
Verlegen om een dagvoorzitter of quizmaster? Marcel weet energie in de zaal te brengen en mensen op hun gemak te stellen. Twee talenten die hem lijken aan te komen waaien.

Jochem Lub
Social Media is meer dan alleen netwerken, het is ook kennis delen en netwerken delen, als iemand snapt wat #sociaalkapitaal is, dan is het Marcel!

Caroline den Hartog
Vandaag was Marcel bij de afdeling die verantwoordelijk is voor de uitvoering van het concern mobiliteitscentrum 010 te gast met een presentatie rondom social media. Belangrijk onderwerp voor de ontwikkeling van ons vakgebied. Ik weet dat ik een goede club mensen heb! Wat goed is aan Marcel is dat hij door zijn presentatie en interactie de aanwezigen zo weet te bereiken, dat de ideeën en mogelijkheden omtrent dit onderwerp geimplementeerd gaan worden. Na de bijeenkomst hebben we binnen de afdeling een toename op linkedin en twitter gemeten 🙂 medewerkers zijn geïnspireerd en enthousiast! Voor een club die zo hard werkt een kadootje!!!! Dank en een diepe buiging
Groeten,  Caroline

Damna Sahdna
Vond de POP Workshop errrrrug leerzaam! Had ik veel eerder moeten doen! Vaak zit je met bepaalde gedachtes, maar je doet er niet veel mee. Bij de workshop heb ik geleerd om goed naar mn werk (en privé) te kijken en te kijken wat ik kan veranderen, om me beter te ontwikkelen/ het beter naar m’n zin te hebben.  Het heeft me goed geholpen.

Marrigje Baasje
We vonden het allemaal zeer geslaagd. Ik heb jouw naam ook intern doorgegeven. We hebben regelmatig kick-offs en het leuke vond ik aan jouw presentatie dat het entertainment met inhoud was. Je kreeg ze fantastisch mee. Deze “pipo” mag vandaag weer optreden. Ik hoop dat ik andere gaven heb dan jij, want zo onderhoudend te zijn gaat mij niet lukken.

Marjanne den Ouden
Het was wel even schrikken na de eerste bijeenkomst. Ik kwam erachter dat ik vergeten was hoe te dromen. Heerlijk om weer eens bewust bezig te zijn met de vragen: Wie ben ik en wat wil ik nu eigenlijk? Het mooiste dat ik er aan over heb gehouden, is dat ik er achter ben gekomen dat mijn privé situatie helemaal goed zit. Door de sleur van de dag was ik me niet meer bewust hoe speciaal het eigenlijk is. Ik wil Marcel echt bedanken voor twee inspirerende middagen.

Marcel Kuyper
Buitengewoon doeltreffend, enerverend en actie-georiënteerd. Het zet aan tot écht denken over de keuzes die écht je leven bepalen. Daarnaast was het voor mij persoonlijk een verfrissende eye-opener om me weer opnieuw te realiseren dat ik eigenlijk wat achter het stuur was ingedut en het helemaal niet erg is om de wereld duidelijk te maken dat je dromen ergens anders liggen dan wat zij verwachten. Daarvoor mijn oprechte dank.

Linda de Groot
Ik wil je bedanken voor een bijzondere training. Ik ben meteen aan de slag gegaan met het realiseren van mijn dromen. Ik heb mijn fiets weer uit het vet gehaald en me aangemeld bij de sportschool. Die kilo’s raak ik kwijt en ik heb een goed gesprek gehad met mijn leidinggevende. We gaan samen op zoek naar een nieuwe plek in de organisatie. Wat een geweldig gevoel.

Gwen van Wel
‘Ik ken Marcel nu inmiddels al een aantal jaar en zo lang ik hem ken is hij altijd positief en inspirerend. Hij is diegene die, waar ik ook mee bezig was, tegen mij zei: “denk groot, nog groter dan je nu al doet”. En dat deed en doe ik nu nog steeds.

Ik heb altijd de droom gehad om iets voor mezelf te beginnen, niet meer voor een baas werken en gewoon doen waar je je lekker bij voelt. Hoe graag ik het ook wilde, er was altijd wel iets wat me tegenhield. Totdat Marcel vroeg: “Wat wil je nu echt doen, niet wat je omgeving wilt, maar jij?” Ik wist precies wat ik wilde. Ik wil vrouwenfeesten gaan organiseren.

Natuurlijk had ik 101 redenen om het niet te doen, maar Marcel had en heeft overal een oplossing voor. Samen hebben we gekeken naar wat er voor nodig was, mijn droom waar te maken en het resultaat mag er zijn. Want, 30 mei 2010 organiseer ik mijn eerste feest, ik heb een eigen website en ik heb in 3 maanden tijd al een groot netwerk opgebouwd. Nog steeds kan ik altijd bij Marcel terecht als ik een vraag heb of ergens niet uitkom. En nog steeds weet hij me iedere keer weer te inspireren!’

Nicole Lisse
Inspirerend, pakkend en confronterend. Je hebt me mijn eigen valkuilen laten zien en me de tools gegeven om daar mee om te gaan. Je bent een aanrader. Dank!

Iris Dudok
Training persoonlijke ontwikkeling (maart/ april 2010, 2 dagdelen)
Een training ‘persoonlijke ontwikkeling’ volgen om te ontdekken hoe ik me verder kan ontwikkelen in mijn werk en wat voor afspraken ik daarover moet maken met mijn leidinggevende. Mijn eerste gedachte…..ppfff, daar heb ik toch helemaal geen tijd voor, veel te druk!!! Maar ik ben gegaan en heb er geen seconde spijt van gehad!! Sterker nog de training door Marcel Jongmans levert inzicht in jezelf, in wat je kwaliteiten zijn, en wat je voor dromen hebt. En bovenal spoort hij je aan tot actie om je dromen dichterbij te brengen én ga je bruisend van energie naar huis.

De combinatie van mensenkennis, luisteren en doorvragen, een groot netwerk, praktische tips en een enthousiaste persoonlijkheid zorgen ervoor dat je met plezier op zoek gaat naar je eigen wensen en verlangens en ze een stap dichterbij brengt.