Het geheim van succes #1

Wat is de overeenkomst tussen Steven Bartlett, succesvol ondernemer, Robin van Persie en Elon Musk? Hard werken staat bij hen bovenaan het lijstje als onderdeel, een groot onderdeel van hun succes.

In de High Performance Podcast wordt aan high performers gevraagd naar de reden van hun succes en hard werken komt iedere keer terug in de antwoorden. 

Onderscheid

Wanneer je hard werkt, onderscheid je je van anderen. Dat begint ermee dat als jij ‘s ochtends vroeg je mail al hebt weggewerkt, terwijl de ander nog moet beginnen, je in tijd al een enorm voordeel hebt. Je kunt simpelweg meer doen door als eerste te beginnen en als laatste te stoppen. Dat meer doen valt op. Je manager of directeur zal zien, als het een beetje slimme mensen zijn, dat jij anders dan anderen bent. Je klanten zullen zien dat jij meer doet dan een ander en zullen nieuwe klanten naar je toe sturen en zelf trouwer zijn als klant. Je medewerkers ervaren een hardwerkende leidinggevende anders dan iemand die de kantjes ervan af loopt.

Aanstekelijk

Je toewijding en discipline werken op een bepaalde manier aanstekelijk. Als jij je meer dan 100% inzet binnen je organisatie of voor je bedrijf, zullen je leidinggevenden, collega’s of medewerkers zien dat jij het serieus meent. Dat je toegewijd bent aan de resultaten van je organisatie of de tevredenheid van je klanten. En mocht je zelf leiding geven, dan geef jij met jouw harde werken het goede voorbeeld. En goed voorbeeld doet…

Talent is niet alles

Je kunt het talent van de wereld hebben, maar als je hele dagen ligt te Netflixen gebeurt er niks met dat talent. Talent wordt pas iets als je eraan toegewijd bent. Als je bereid bent harder en langer te werken aan en met je talenten dan een ander. Terwijl anderen misschien afhankelijk zijn van hun talent of geluk, bouw jij je succes steen voor steen op met doorzettingsvermogen en vastberadenheid. Transformeer je jouw talent of competenties naar resultaat.

Transformatie

Over transformatie gesproken: hard werken brengt je discipline en zelfvertrouwen. Elk uur dat je investeert, elke taak die je afrondt, versterkt je vaardigheden en vergroot je kennis. Dit leidt tot een diepere voldoening, omdat je weet dat je succes het directe resultaat is van je eigen inspanningen. Deze persoonlijke groei en veerkracht zijn essentieel voor langdurig succes.

Conclusie

Hard werken is niet alleen een middel om je doelen te bereiken, maar ook een manier om jezelf te transformeren. Het geeft je de kracht om je eigen toekomst te bepalen, ongeacht de omstandigheden. Het is de sleutel tot een leven vol prestaties en vervulling.

#gogetsome #nomorebullshit #workhard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *