Rich Roll de fitste man op aarde

De fitste man op aarde. Rich Roll liep, rende en fietste een aantal van de meest uitdagende races in de wereld. Hij wordt gezien als een van de meest fitte mensen op aarde. 

Dat op zichzelf is al heel bijzonder. Ik doe het hem niet na. Maar het verhaal krijgt extra glans als je bedenkt dat Rich een te dikke en te veel drinkende advocaat was. Hij dronk zoveel dat het zijn leven kapot maakte. Hij raakte familie en vrienden kwijt, belandde in de cel en ging van rehab naar rehab. Op zijn 31e liet hij de drank los en pakte zijn leven op. Toen hij tien jaar later de trap opliep en voelde hoeveel moeite het hem kostte, zag hij in gedachten zichzelf een hartaanval hebben en besloot het roer om te gooien.

Dat roer omgooien bestond uit een ander dieet. Hij eet alleen nog maar plantaardig. De tweede grote switch die Rich maakte was dat hij begon met sporten. En hoe?!
Hij is zo succesvol in endurance-sporten dat hij inmiddels CNN, de New York Times en de LA Times heeft gehaald, om maar een kleine selectie van media te noemen die aandacht besteden aan deze fitte vijftiger. 

Hij schreef een boek “Finding Ultra” over zijn ervaringen, is een veel gevraagd spreker en hij heeft een razend populaire podcast. Deze podcast is echt de moeite waard!

De podcast heeft vaak mensen in de show die iets kunnen vertellen over lichamelijke fitness. Maar even zo vaak interviewt de topatleet mensen die veel weten over je mentale staat en hoe die optimaal te krijgen om te komen tot grote prestaties. Of dat nu is in sport of in bijvoorbeeld het bedrijfsleven.

Een echte aanrader om af en toe je oortjes in te doen en op de fiets een aflevering mee te pakken. De podcasts kunnen soms anderhalf uur of zelfs twee uur lang zijn, maar dat geeft je gelijk een goede reden om je fietstocht lang vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *