Beren op de weg

Niemand heeft ze graag: Obstakels die je afhouden van het realiseren van je doelen. Van die beren op de weg. Incidenten, moeilijke mensen, bureaucratie. Maar wat als die obstakels geen belemmering zijn, maar wegwijzers?

Het is een kwestie van omdenken en in het geval van obstakels had ik dat nog niet eerder gedaan. Maar wat als obstakels wegwijzers vanuit het universum zijn om ons net even naar nieuwe en misschien betere wegen te leiden? 

De schrijver van Peak Performance Brad Stulberg kwam met dit verfrissende idee. In plaats van je uit het veld te laten slaan door een tegenslag, kun je ook even een moment pauze nemen en jezelf afvragen: wat probeert het universum mij te vertellen? Ben ik op de goede weg? Moet ik misschien een tikkie naar links of een stapje naar rechts? 

Houd altijd je doel voor ogen, maar ben zo flexibel om je strategie aan te passen als dit nodig is. Het is de reden waarom we als mensheid zo lang hebben overleefd. De dinosaurus is er niet meer, maar wij wel. We hebben ons iedere keer weer aangepast aan nieuwe situaties. Die situaties waren in het geval van de holenmens of de steppebewoner wel echte tegenslagen, maar het heeft ons uiteindelijk gebracht waar we nu zijn.

Dus de eerstvolgende keer dat je op weg naar je doel opeens een enorme beer tegenkomt, schrik niet. It’s part of life. Het gebeurt. Vraag jezelf af: wat kan ik hier mee? Hoe kan ik, dat wat we me tegenhoudt, frustreert of irriteert, gebruiken om te komen waar ik toch wil zijn?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *